Rouwcentra in en rond Veendam

Wanneer een overledene niet thuis wordt opgebaard, bieden rouwcentra een alternatief. In een rouwcentrum kan een overledene gedurende de periode tussen overlijden en de uitvaart worden opgebaard. Nabestaanden kunnen hier bij de overledene zijn en/of afscheid nemen.

Wat er hierbij wel of niet mogelijk is, verschilt enorm per rouwcentrum. Onderstaand een overzicht.


Muntendam

Uitvaartcentrum Muntendam
Herman Gorterweg 1
Muntendam

Het uitvaartcentrum in Muntendam beschikt over 1 opbaarkamer, welke voor de nabestaanden op ieder moment toegankelijk is. De aula die gebruikt kan worden voor een afscheidsbijeenkomst, biedt plaats aan zo'n 80 personen.


Nieuwe Pekela

Afscheidskamer
Dwarsdiep1
Nieuwe Pekela (Boven Pekela)

De afscheidskamer is ingericht als een gewone huiskamer. Geen marmeren wanden, geen dikke stoffen gordijnen, maar een ruime kamer met muren van gemetselde stenen, een balken plafond en een houten vloer. Een kamer met een ruime zithoek, een kachel, geluidsinstallatie, kortom een huiskamer zoals u die in veel woningen kunt tegen komen.

De afscheidskamer heeft een eigen ingang. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om zonder overleg vooraf en op ieder gewenst moment bij de overledene te zijn, 24 uur per dag.

In tegenstelling tot veel andere rouwkamers, is het hier mogelijk om een overledene niet alleen in een kist op te baren, maar ook op een bed.

Voor meer informatie over de afscheidskamer: click hier.


Veendam

Uitvaartcentrum Buitenwoelhof
Langeleegte 54
Veendam

Uitvaartcentrum Buitenwoelhof beschikt over 5 opbaarkamers, welke voor de nabestaanden op ieder moment toegankelijk zijn. De aula die gebruikt kan worden voor een afscheidsbijeenkomst, biedt plaats aan ruim honderd personen.


Winschoten

Uitvaartcentrum Oost Groningen
Acacialaan 61
Winschoten

Uitvaartcentrum Oost-Groningen beschikt over 12 rouwkamers. De overledene kan bezocht worden met of zonder de uitvaartondernemer. Wordt de overledene bezocht in het bijzijn van de uitvaartondernemer, dan dient u met deze te overleggen op welk tijdstip dit mogelijk is. Voor bezoek zonder de uitvaartondernemer kunt u de beschikking krijgen over een digitale sleutel van de bezoekersingang en betreffende rouwkamer. Met behulp van deze sleutel kunt u de overledene dagelijks bezoeken tussen 17.00 uur en 21.00 uur. De aula die gebruikt kan worden voor een afscheidsbijeenkomst, biedt plaats aan ruim honderd personen.